دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • فرایندهای گردش کار
  • آئین نامه ها ودستورالعمل ها
  • رسانه های آموزشی
  • مراکز ارائه خدمات
  • تماس با ما
  • درباره ما



دفترچه تلفن
شماره نمابر 56423343
شماره تماس 3-56439990
robatkarim@iums.ac.ir

۲۴ مهر، روز جهانی غذا

 | تاریخ ارسال: 1400/7/23 | 
   شعار سال ۲۰۲۱ : "رفتار ما آینده ما را می سازد"
  با عنوان ملی : "آگاهی ، مدیریت، اصلاح الگوی مصرف غذایی برای مبارزه با کرونا

 روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان رباط کریم، یست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر، سالروز جهانی غذاست. این روز به افتخار تأسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. در این روز، سازمان های بین المللی، به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می کنند. استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه، انتقال فن آوری از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه، موجب رونق و پیشرفت در صنعت مواد غذایی در ملل جهان سوم می شود. روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی، یعنی غذا محرومند.
 
از آنجا که فقر و گرسنگی با یکدیگر در ارتباط هستند، فائو هدف خود را تأمین غذا برای همگان می داند. هدف از بزرگداشت چنین روزی ارتقای سطح تغذیه در کل جهان، افزایش تولیدات کشاورزی در تمام سطوح، بهبود زندگی افراد روستایی و رشد کلی اقتصاد می باشد.
بهداشت مواد غذایی
از مهم ترین اقدامات بهداشتی هر جامعه که بخش عمده آن سلامت و ایمن سازی از بیماری هاست ، دست یابی به موفقیت هایی در زمینه بهداشت تغذیه است. تأمین مواد غذایی سالم و متناسب، برنامه ریزی برای بهبود وضع تغذیه، آموزش های لازم در زمینه مسائل غذایی و پیش گیری از سوء تغذیه، اموری هستند که نقش تعیین کننده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و سلامت افراد جامعه دارند.
سوء تغذیه و گرسنگی
در قرن حاضر، سوء تغذیه، در بیشتر جوامع، به ویژه کشورهای جهان سوم، بحرانی جدی به شمار می آید. سوء تغذیه یا به عبارتی هرگونه انحراف از تغذیه طبیعی که موجب عدم دسترسی بدن به مواد اصلی و اساسی غذایی می شود یکی از دلایل مهم بیماری های جسمانی و روانی است. فقر، یکی از عمده ترین علل سوء تغذیه در جهان است.
 
همان طور که گفتیم روز جهانی غذا یک روز بین المللی است که به منظور ایجاد امنیت ۱۰۰ درصدی برای صنعت غذا نامگذاری شده است. این روز جهانی، پیشرفت جهانی صنعت غذا را جشن می گیرد. تا جایی که تعداد گرسنگان به صفر برسد و جهان با بزرگداشت چنین روزی تعهد می دهد که در سال ۲۰۳۰ دیگر هیچ گرسنه ای وجود نداشته باشد. با توجه به نقش موثر عوامل فوق بر وضعیت تغذیه جامعه نیاز به سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرای مداخلات چند بخشی از جمله هدفمند نمودن یارانه ها، تقویت برنامه های حمایتی، اشتغال زایی، توانمندسازی جوامع محلی به ویژه در مناطق محروم و کم درآمد با همکاری کلیه بخش های توسعه و رفاه اجتماعی ضروری است.
تهیه و تنظیم: واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان رباط کریم-مهر ۱۴۰۰



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 269 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر