پیام معاون بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان رباط کریم به مناسبت اجرای پویش ملی تغذیه سالم
دکتر آرش اتابکی؛ معاون بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان رباط کریم از آغاز پویش ملی تغذیه سالم با محوریت «نان کامل» خبر داد .
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان رباط کریم، دکتر آرش اتابکی،معاون بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان از آغاز پویش ملی تغذیه سالم با محوریت «نان کامل» خبر داد و اظهار کرد: بیماری های غیرواگیر مانند چاقی، بیماریهای قلبی - عروقی، دیابت و فشار خون بالا از مهمترین عوامل مرگ زودرس در جامعه هستند و الگوی تغذیه ناسالم نقش موثری در شیوع این بیماری ها دارد.
همچنین وی با تأکید بر جایگاه نان در سفره ایرانیان افزود: در شرایط فعلی، نان ۴۵ تا ۶۵ درصد انرژی روزانه مردم ایران را تأمین میکند و در دهکهای پایین اقتصادی نیز سهم بیشتری دارد لذا مصرف نان سالم در سلامتی افراد نقش پررنگی دارد و نان کامل یکی از این فرصتهای کمنظیر است.
نان کامل که از آرد سبوسدار و جوانه گندم تهیه میشود، علاوه بر ایجاد احساس سیری طولانیتر، منبع مهمی برای ویتامینهای گروه B، املاح معدنی و آنتیاکسیدانهاست و در کنترل دیابت، فشار خون و کلسترول نقش بسیار مؤثری دارد.
دکتر اتابکی د رادامه تصریح کرد: کیفیت آرد، میزان نمک بالا و استفاده از جوش شیرین از مشکلات جدی در نانواییهاست که باید با آموزش به نانوایان، تدوین شیوهنامه های نظارت و فرهنگسازی مصرف نان کامل، این مشکلات برطرف شود . اگر مردم به اهمیت نان کامل پی ببرند و آن را مطالبه کنند، عرضهکنندگان نیز به تولید بیشتر آن ترغیب خواهند شد.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان رباط کریم با تأکید بر نقش رسانهها در فرهنگسازی مصرف نان کامل افزود: اگر مردم با فواید نان کامل آشنا شوند و تقاضا برای مصرف آن افزایش یابد، صنایع و نانوایان نیز به تولید بیشتر آن ترغیب خواهند شد، لذا اطلاعرسانی باید بر مزایای نان کامل متمرکز باشد.
سپس دکتر اتابکی به ارزش غذایی سبوس در نان اشاره کرد و یادآور شد:اگر فرایند تخمیر و پخت نان بهدرستی انجام نشود، ممکن است سبوس نان مانع جذب برخی مواد معدنی شود.
در پایان وی تاکید کرد: پویش ملی تغذیه سالم با شعار «نان و سلامتی » با هدف اصلاح الگوی مصرف نان، حساسسازی مردم و سیاستگذاران و حمایت از صنایع غذایی و نانوایان برای تولید نان کامل از ۱۵ تا 30 آذربرگزار می شود.
کامنت